beats by dre cheap

Man vs. Wilde

Znate li ko je Bear Grylls? Prvi put cula sam za njega prekjuce kad sam ga gledala na Discovery channel. Lik je luđak! Napravio je dokumentarac u vezi prezivljavanja u dzungli na planinama Dominikanske Republike.

Gledala sam ga kako se popeo uz liticu visoku oko 25 metara i to uz pomoc lijana za koje nije ni bio siguran da su cvrste, a onda ga je gore docekala tropska oluja od koje se sakrio ispod neke stijene gdje je i prenocio. Sutradan ujutro napravio je vatru kao sto su to radili neandertalci, ulovio tarantulu, ispeko je i jeo njeno meso. Nije samo jeo tarantulino meso, gledala sam ga kako jede zive larve, zatim meso zebre koju je pola lesinara pojelo....ne znam vise, lik me sokirao da sam juce cijeli dan sjedila za kompom i citala o njemu.

On je ne samo alpinista, vec i biolog, zoolog, ...i ne znam sta vec sve, ono vidi se da je potkovan znanjem. U prvi mah kad sam ga vidjela na TV pomislila sam kako bi bilo dobro otic s njim negdje u dzunglu, ali onda mi je palo na pamet da bi me isti mozda pojeo za rucak....

Evo youtube kako pomenuti jede larvu :

http://www.youtube.com/watch?v=QuB3kr3ckYE

 

Backpacker
http://samohranadjevojka.blogger.ba
12/10/2010 16:30